www
Szerkesztő: Clodette Források: Itt
Nyitás: 2016. 11. 29. Böngésző: Chrome

Az oldalon található összes anyagok különféle forrásokból van összegyűjtve, átrendezve és leegyszerűsítve. A képek és a videók a megosztók tulajdonában állnak, mindig meg van jelölve az eredeti feltöltő. A lap nem ellenzi, de nem is támogatja a náci ideológiát, a cél az, hogy egy egyszerűsített, mindent összefoglaló lapon megtalálják a választ a kérdésükre az olvasók.

 
Gyorsmenü
Filmek SS
Indulók Vezetők
Vendégkönyv Log In
 
Legfrissebb
Részletes önéletrajzok
 
A linkek alatt találjátok az egyes személyek részletes önéletrajzát, idézetekkel, képekkel és helyenként videókra illetve filmekre vezető linkekkel. A legfrissebb tartalom mindig megtalálható a főoldalon, de a alábbi linksorban is elérhető.

 

 
Chat

 
Galéria
 
Várható

x Hitlerjugend

x Martin Bormann

x Csehszlovákia elfoglalása

x Molotov-Ribbentrop paktum

x Richard Wagner és Adolf Hitler

x Waffes SS

x Wilhelm Keitel

 
Hónap idézete

„A child laughs when it feels joy and cries when it feels pain. Both things, laughing and crying, it does with its whole heart. We have all become so tall and so clever. We know so much and we have read so much. But one thing we have forgot: to laugh and cry like the children do."- Joseph Goebbels

Még több idézetért kattins ide: LINK

 
elite
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2017.08.21. 11:03
2017.07.18. 11:18
2017.05.05. 11:03
2017.03.19. 21:43
2017.03.12. 20:25
Friss hozzászólások
 

Főoldal

Reinhard Heydrich

2017.01.29. 18:52, Clodette

Heydrich 1904-ben született Halléban, a hallei konzervatórium igazgatója és egy színésznő gyermekeként. 1922-ben, 18 évesen csatlakozott a német haditengerészet kötelékéhez, ahol 9 éve át szolgált, majd 31-ben egy szerelmi botrány miatt leszerelt. Ezután bemutatták Himmlernek, és az ő kérésére vázolta fel az NSDAP hírszerző programjának működési elvét. Ettől kezdve az SS soraiban egyenesen vezetett számára az út a tábornoki rangig. A vívás és a zene mellett másik nagy szenvedélye a repülés volt. Göring engedélyével időnként vadászrepülőgépen teljesített szolgálatot.

 

Pályafutása

1941-42 között az Einsatzgruppen-okat irányította. 1941-ben az RSHA vezetőjeként a szovjet front mögött kényszerleszállást hajtott végre, majd napokkal később talált csak vissza az egységéhez. Az 1942-ben megrendezett wanseei konferencia vezetője volt: a megbeszélés a zsidókérdés végső megoldásával foglalkozott. Az értekezleten Heydrich bejelentette, hogy Hitler elrendelte a zsidók kitelepítését keletre, ahol munkacsoportokban fogják őket dolgoztatni, továbbá ismertette, hogy a zsidókérdés az SS fennhatósága alá tartozik.

(1940-ben)

Emellett 1942-ben kinevezték a Cseh-Morva Protektátus vezetőjévé, így hatalma csúcsán a német biztonsági szervezetek mind az ő kezében voltak. Tevékenységi körének részét képezte különböző országok megszállásának előkészítése, majd a katonai megszállást követően az ellenállók felkutatása és leverése. Heydrichhel az élén eleinte Németország, majd egész Európa legfélelmetesebb szervezetévé vált.

Magánélete

Heydrich 1930 decemberében ismerte meg az akkor 18 éves Lina von Osten-t. Egyik nyilatkozata szerint első látásra beleszeretett a lányba, aki ezt természetesen viszonozta. Találkozásuk után 4 nappal a férfi megkérte Lina kezét, aki igent mondott. Azonban Heydrich-nek volt barátnője, csak a két nő nem tudott egymásról. Barátnőjének apja hajóépítési főtanácsos volt, aki közeli kapcsolatban állt a hadiflotta vezetőjével. Ebből kifolyólag a haditengerészet eljárást indított Heydrich ellen (aki ekkor tengerésztiszt volt), mivel a becsületkódex alapján a férfi megsértette a házasság iránti kötelező tiszteletet. Heydrichet elbocsátották a haditengerészettől.

Linával 1931. karácsonyán kötött házasságot. Linának köszönhetően megismerte a náci párt ideológiáit és elméleteit, továbbá lehetőséget kapott, hogy csatlakozhasson az SS-hez. Házasságukból 4 gyermek született.

Heydrich 1942-ben merénylet áldozata lett, felesége egyedül maradt a 4 gyermekkel. Linát a nemzet özvegyének tekintették. Egy évvel később egyik fia egy baleset során vesztette életét.

A merénylet

Az ellene elkövetett merényletet már 1941-ben tervezték. 1942. május 27-én Heydrich Berlinbe indult kezében a Hitler tömeggyilkos parancsának végrehajtási terveit tartalmazó irattartóval. A merénylők egy hajtűkanyarban várták. Először fegyverrel próbáltak rálőni, de sikertelen volt. Ezután Heydrich önvédelemből előkapta saját fegyverét és lövöldözni kezdett, majd egy másik merénylő kézigránátot dobott az SS tábornok autójára. A füstfelhőből Heydrich bukkant elő, aki az időközben elmenekült merénylők után indult.

(Autója a merénylet után)

A két elkövetőt a cseh ellenállás tagjai menedékbe jutatta. Heydrich egy prágai kórházba került, ahol 1942. június 4-én belehalt a merénylet közben szerzett szepszisbe. Ezt követően a német titkosrendőrség, a Gestapo eddig soha nem tapasztalt nyomozásba kezdett, hogy a merénylők nyomára jussanak. A két merénylő közül az egyik német katonák általi támadás során veszette életét, míg a másik öngyilkos lett. Hitler azonban nem elégedett meg a merénylők halálával, 6 nappal Heydrich halála után az Einsatzgruppen különleges kiképzésű katonái betörtek a Lidice nevű bányászfaluba, ahol a férfiakat agyonlőtték, a nőket és gyerekeket deportálták, a falut pedig a földdel tették egyenlővé. Ez a merénylet miatti megtorlás volt, amit lidicei mészárlásként tart számon a történelem.

Még nincs hozzászólás.
 

A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók