www
Szerkesztő: Clodette Források: Itt
Nyitás: 2016. 11. 29. Böngésző: Chrome

Az oldalon található összes anyagok különféle forrásokból van összegyűjtve, átrendezve és leegyszerűsítve. A képek és a videók a megosztók tulajdonában állnak, mindig meg van jelölve az eredeti feltöltő. A lap nem ellenzi, de nem is támogatja a náci ideológiát, a cél az, hogy egy egyszerűsített, mindent összefoglaló lapon megtalálják a választ a kérdésükre az olvasók.

 
Gyorsmenü
Filmek SS
Indulók Vezetők
Vendégkönyv Log In
 
Legfrissebb
Részletes önéletrajzok
 
A linkek alatt találjátok az egyes személyek részletes önéletrajzát, idézetekkel, képekkel és helyenként videókra illetve filmekre vezető linkekkel. A legfrissebb tartalom mindig megtalálható a főoldalon, de a alábbi linksorban is elérhető.

 

 
Chat

 
Galéria
 
Várható

x Hitlerjugend

x Martin Bormann

x Csehszlovákia elfoglalása

x Molotov-Ribbentrop paktum

x Richard Wagner és Adolf Hitler

x Waffen SS

x Wilhelm Keitel

 
Hónap idézete

„A child laughs when it feels joy and cries when it feels pain. Both things, laughing and crying, it does with its whole heart. We have all become so tall and so clever. We know so much and we have read so much. But one thing we have forgot: to laugh and cry like the children do."- Joseph Goebbels

Még több idézetért kattins ide: LINK

 
elite
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.04.01. 15:56
2018.04.01. 15:56
2018.04.01. 14:45
2018.03.30. 13:57
2018.03.30. 13:34
Friss hozzászólások
 

Főoldal

SS - az elit osztag

2017.02.02. 20:55, Clodette

Az első világháborút követő zűrzavaros időkben a politikai pártok mindent megtettek annak érdekében, hogy magukénak tudhassák a hatalmat. Ezek utcai zavargásokat szültek. Ebben a korszakban indult útjára az Adolf Hitler által vezetett Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, valamink ekkor indultak el a szocialista mozgalmak is. Akik nem nézték jó szemmel a szocialisták előretörését különböző alakulatokba, osztagokba csoportosultak.

Ez ilyen alakulat volt az Ernst Röhm által vezetett SA is, ami a müncheni sikertelen sörpuccs után kezdett egyre nagyobb formát ölteni. Miután Hitler kiszabadult a fogságból feltűnt neki, hogy a hatalmas taglétszám miatt Röhm hatalma megnőtt, az emberek neki engedelmeskednek, tehát szükségessé vált egy olyan alakulat létrehozása, ami Hitlernek engedelmeskedik.

 

1939 előtt

Az SS alapításakor mindössze két tagot számlált, hozzájuk csatlakoztak a párt elkötelezett hívei, majd nem sokkal később megalakult az Adolf Hitler névre hallható rohamcsapat. Az osztag további fejlődését akadályozta az időközben elkövetett müncheni sörpuccs. Az ekkor letartóztatott Hitler ekkor még az SA átszervezéséről írt a Mein Kampf-ban, amely tervei alapján később megalkotta az SS-t. Hitler szabadulása után azonnal kezébe vette az irányítást és újraindította az NSDAP vérkeringését. Ezzel párhuzamosan az SS létrehozását is tervezte. Erre bízta fel Schrecket, a személyi testőrét. Az osztag az évek alatt többszöri változtatásokon ment át, így vált a világ és a II. világháború egyik legrettegettebb csapatává, ami a Schutzstaffel nevet kapta. Hitler azt akarta, hogy az SS-ben Németország legerősebb férfiúit akarta, ezért arra utasított minden várost, hogy állítson elő egy vezetőből és 10 főből álló SS csapatot. Ez a rendelet eleinte nehezen akart megvalósulni, csak Heinrich Himmler SS birodalmi vezetővé (Reichsführer-SS) kinevezése után gyorsult fel. Hitler 1930. január 30-ai hatalomra kerülésekor 52.000 tagot számlált.

Az elhíresült fekete SS egyenruhát Hugo Boss ruhagyára tervezte.

(A Hugo Boss által tervezett egyenruha)

A kezdetek

Az SS 1925-ben alakult. Eleinte 10 fő és egy vezető tartozott egy körzethez. A tagok válogatása szigorú feltételekhez volt kötve: büntetlen előélet, jó egészség, jó fizikum, 180 cm-es magasság, árja fajra jellemző jegyek (kék szem, szőke haj), továbbá 3 generációnyira visszavezethető árja származás. Ekkor Heinrich Himmler vette át a vezetést, aki terveivel az egekbe emelte az SS-t. Rövid idő alatt önállósodott a szervezet, saját egyenruhát és rangjelzéseket kapott.

A hosszú kések éjszakája

1933-ra az SS taglétszáma már 3 millió fő volt, ezzel hívta fel magára a német hadsereg figyelmét. Hitler nem akarta elveszteni a hadsereg támogatását, ezért ígéretet tett arra, hogy felszámolja az SA-t. Miután Ernst Röhm börtönbe került két SS tiszt végzett vele, közülük egyikük személyazonossága a mai napig tisztázatlan. 1934 július 26-án az SS hivatalosan is a párt fegyveres szervezetévé vált.

(Hitler kitünteti az SS katonákat)

Felfegyverkezés

Hitler 1935-ben kijelentette, hogy nem köti magát az I. világháborút lezáró versailles-i békéhez, majd elrendelte a különleges feladatokat elvégző (SS-Verfügungstruppen) felállítását. A hadsereg tisztjei ezt sem nézték jó szemmel, ezért két csapatot bevontak a rendőrség irányítása alá. Első fegyveres esemény az Anschluss volt, majd részt vettek Csehszlovákia megszállásában is.

Alakulatai

1940-ben, a Waffen SS megalakulása után az eddigi SS kettévált, az általános Allgemeine-SS-re, és a katonai Waffen-SS-re. 1944-ig 12 hivatalt irányított az SS.

Allgemeine-SS: nem volt hadszíntéri alakulat. Általában tartalékosok voltak, vagy más hivatali szervezeteket töltöttek be.

Waffen-SS: a hadszíntéri feladatokat ellátó alakulat volt, 3 részből állt.

Verfüngungstruppe: bevetési alakulat, mely 39 divízióban a Wehrmacht-ot támogatta a háború alatt.

Leibstandarte: Adolf Hitler személyi testőrsége.

SS-Totenkopfverbände: (halálfejesek) a koncentrációs táborok felügyelőtisztjei, és őrsége.

Reiter-SS: lovassági alakulat, az SS felsőbbrendűségét, méltóságát kívánta bemutatni.

Germanische-SS: az árja faj felsőbbrendűségét kívánta hirdetni, továbbá az antiszemita nézeteket terjesztette.

Einsatzgruppen: halálosztagok. A titkosrendőrség majd pedig az RSHA felügyelete alá tartoztak.

Ordnungspolizei: a rendőrséget is az SS fennhatósága alá vonták.

Sanitätsstaffel: az egészségügyi szerepet ellátó alakulat.

SS-Helferinnenkorps: önkéntes női alakulat

Ahnenerbe SS: az árja faj létezését próbálták alátámasztani tudományos magyarázatokkal.

Auxilary-SS: 1945-ben alakult, utolsó erőfeszítésként hozták létre a koncentrációs táborok működtetésére.

(Heinrich Himmler és az általa irányított szervezet, az SS)

Az SS szolgálati rangjai

- SS-Mann - Közlegény
- Sturmmann - Közlegény (Őrvezető)
- Rottenführer - Őrvezető
- Unterscharführer - Tizedes
- Scharführer - Szakaszvezető
- Oberscharführer - Őrmester
- Hauptscharführer - Törzsőrmester
- Sturmscharführer - Főtörzsőrmester
- Untersturmführer - Hadnagy
- Obersturmführer - Főhadnagy
- Hauptsturmführer - Százados
- Sturmbannführer - Őrnagy
- Obersturmbannführer - Alezredes
- Standartenführer - Ezredes
- Oberführer - Köztes rang az ezredes és dandártábornok között, magyar megfelelője nincs
- Brigadeführer - Dandártábornok
- Gruppenführer - Vezérőrnagy
- Obergruppenführer - Vezérezredes
- Oberstgruppenführer - Tábornagy
- Reichsführer-SS - Az SS Birodalmi vezetője

A történelem nem rendelkezik más, az SS-hez hasonló óriási méreteket öltő, széles tevékenységi körrel rendelkező félkatonai alakulattal, tehát a maga nemében egyedinek tekintendő. Elsősorban az ország határain belüli rendfenntartás volt a szerepe, a háború kirobbanása után ez kiterjedt a hadszíntéri szerepkörre is. Adolf Hitler és a vezetők testőrei és a koncentrációs táborokban állomásozó egyenruhások is mind SS tagok voltak. Az SS tehát egy szervezeten belül felelt a nemzetbiztonságért az anyaországban és a meghódított területeken, vett részt háborús eseményekben, működtette a titkosszolgálatot és a titkosrendőrséget, valamint személyi testőri szerepet is vállalt.

Érdekességek

Az akkori németek körében, ha valaki az SS tagja volt része volt az elitek. Mivel nehéz volt megfelelni a feltételeknek, de nem lehetetlen, mindenki tisztelettel tekintett a tagokra. Egy Wehrmacht-ban szolgáló katona úgy nyilatkozott az SS-ről, hogy már az is jó érzéssel töltött el egy „átlagos katonát”, ha egy helyiségben tartózkodott egy SS katonával.

Az SS a történelem során megalakított leghírhedtebb és legkegyetlenebb félkatonai alakulata lett. A világháború lezárása után az SS-t hivatalosan is bűnszervezetté nyilvánították. A második világháború utáni nürnbergi perek során leginkább SS tisztek kerültek a vádlottak padjára, leggyakrabban az emberiség elleni bűncselekményekért.

(Joseph Mengele (balról a 2.))

Az SS sorai közt szolgált többek között Reinhard Heydrich, aki a Birodalmi Bizottsági Főhivatal vezetője volt, Adolf Eichmann, aki a közép-európai zsidóság deportálását szervezte, illetve Joseph Mengele is, aki az Auschwitz-i koncentrációs táborban végzett emberkísérleteket a rabokon.

Még nincs hozzászólás.
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt